איגוד עובדי כללית משלימה
האיגוד שלנו קם על מנת לשפר את תנאי העסקתם ושכרם של כלל העובדים והעובדות ב”כללית רפואה משלימה”.
עובדי “כללית רפואה משלימה” מתחלקים ל-3 סקטורים עיקריים: מטפלים/ות, רופאים/ות וצוות משרד.
עובדות צוות המשרד משתכרות ברובן שכר מינימום לשעה ומסתמכות על בונוסים למיניהם כדי להגיע למשכורת סבירה.
המטפלים/ות והרופאים/ות מקבלים שכר על פי תפוקה – הווה אומר: אין שכר בסיס. היה מטופל? קיבלת תשלום. לא היה? לא קיבלת. בנוסף אין תשלום על נסיעות, ימי חג, ימי מחלה, אין אפשרות לקחת יום חופש בתשלום, אין תוספת ותק ועוד.
בשיטת תשלום זו אין שום אפשרות לדעת מה תהיה המשכורת החודשית. ירידה בכמות המטופלים, כמו למשל בתקופת החגים, אז גם יש ימי עבודה ש”נופלים” על חג ולא משולמים, יכולה להתבטא בהפסד של מאות שקלים במשכורת החודשית.יתרה מזאת, החוזה עליו חתומים הרופאים והמטפלים קובע אחוזי תגמול בלבד על כל טיפול, כשההנהלה אינה מתחייבת לבסיס תגמול קבוע ויציב ואף מקצצת בו כדי לממן מבצעי הנחה למטופלים. הווה אומר- ההנחה ניתנת על חשבון המטפל! מבצעים אלה ידועים כ”מבצעי קופונים” ורק מטפלי שיאצו, עיסוי ורפלקסולוגיה נושאים בהם. הפגיעה בהכנסתם החודשית עקב מבצעים אלו, יכולה להגיע לכדי 30% ויותר.
פניות שנעשו להנהלה ע”י עובדים לאורך השנים, בבקשה לשיפור בתנאי השכר, לא נענו ברובן. לעובדים ניתנה הברירה – להשאר בתנאים הקיימים או להתפטר.
התחושה ש”אי אפשר יותר” גרמה בסופו של דבר לאחת העובדות לעשות מעשה, והיא יצרה קשר עם ארגון כוח לעובדים. מאז החלה ההתארגנות לקרום עור וגידים: בתחילה פעלנו באופן שקט על מנת להחתים כמה שיותר עובדים וליצור בסיס חזק לאיגוד, מתוך חשש שאם ההנהלה תדע היא תנסה לטרפד את המהלך ע”י איומים או פיטורים. לאחר מספר חודשים הצהרנו על הקמת האיגוד במכתב להנהלה וכעת אנו נמצאים בראשיתו של תהליך משא ומתן.

חשוב לציין שכל שלבי ההתארגנות נעשו בליווי צמוד של חברי כוח לעובדים – מלימוד הבסיס האידאולוגי וההיסטוריה של התאגדויות עובדים קודמות, דרך עזרה ארגונית, וליווי פיזי ונפשי כאחד. האיגוד לא היה קם בלי התמיכה והעזרה הזו.

האיגוד שלנו פרוש על פני כל הארץ, כאשר כל כמה מרפאות סמוכות מהוות סניף. בכל סניף יש מספר נציגים שנבחרו בבחירות דמוקרטיות, המהווים את ההנהגה המקומית והם הכתובת של העובדים לבעיות מקומיות. לכל הנהגה מקומית יש יו”ר שהוא גם נציג הסניף בועדת התאום. ועדת התאום מתכנסת אחת לשלושה שבועות או לפי הצורך והיא הגוף הריבוני של האיגוד. ההחלטות החשובות, הנוגעות לכלל האיגוד, כמו אישור סופי של רשימת הדרישות, הכרזה על סכסוך עבודה וכד’ מתקבלות בה בהצבעה דמוקרטית. הנהגת האיגוד ויו”ר האיגוד נבחרים על ידי ועדת התאום ומכוונים את עבודתה.

ד"ר דני לוסקי
ד"ר דני לוסקי
ד"ר דני לוסקי PhD יוצר ומפתח שיטת לוסקי - מבחני אינטליגנציה i32. יו"ר הלשכה למקצועות בריאות משלימים. מטפל בשיטת לוסקי - רפואה משולבת לטיפול במחלות וכאב, טיפול זוגי ומשפחתי. מנטור של מנהלי עסקים בכירים במשק. כתב 12 ספרים בנושאי חינוך, בריאות וסודות ההצלחה.

Comments are closed.